Schadeherstel

 

Schade wat nu?

1. Schademelding
U meldt de autoschade bij ons. U kunt dit telefonisch doen (035 - 541 48 40), maar als u bij ons langs komt, staat de koffie klaar zodat we direct de schade kunnen bekijken. Wij willen u vragen om de juiste papieren mee te nemen, kentekenbewijs deel 1 en deel 2 en de `groene kaart`. Hierna maken we voor u een overzicht voor de herstelkosten. Vervolgens wordt er een afspraak gemaakt wanneer de daadwerkelijke reparatie van de auto plaatsvindt. In de tussenliggende tijd worden er (indien nodig) onderdelen besteld. Hierdoor is een nauwkeurige planning aangaande de aflevering van de auto mogelijk.

2. Schadetaxatie en afhandeling met een verzekeringsmaatschappij
Als er officieel opdracht is gegeven tot reparatie wordt een schaderapport opgesteld. Wij stemmen de kosten van de autoschade af met de betalende partij. Het kan hier zowel de eigenaar van de auto betreffen als de verzekeringsmaatschappij. Zodra er toestemming is van de betrokken partijen beginnen wij met het herstel van de autoschade. Afhankelijk van uw wensen en de afspraken met de verzekeringsmaatschappij zorgen wij tijdens de reparatieperiode voor gratis vervangend vervoer als dat nodig is. Wij hebben diverse leenauto’s, ook voor ondernemers hebben wij een bedrijfsauto als vervangend vervoer beschikbaar.

3. Demontage en uitdeuken
Uw voertuig wordt voorzien van een stoelhoes en het herstellen van het voertuig begint met demontage van beschadigde onderdelen. Naast het vervangen van onderdelen is het tevens mogelijk plaatdelen en kunststofdelen zoals bumpers te herstellen waardoor deze niet vervangen hoeven te worden. Ook aluminium kan bij ons hersteld worden. Hiervoor beschikken wij ook over de juiste apparatuur.

4. Richten
Bij vervorming of beschadiging aan het chassis kunnen wij onderdelen vervangen. De toleranties zijn hierbij streng en worden door de fabriek voorgeschreven. Deze fabrieksnormen worden door middel van richtbanken en uitlijnapparatuur afgesteld op de opgegeven waarden.

5. Voorbewerking en spuiten
Na de plaatwerkerij gaat de auto het spuitproces in. Voordat de auto wordt gespoten worden de niet te spuiten delen afgedekt en de te vervangen of te herstellen delen voorbewerkt. Het voorbewerkingsproces betreft schuren van de plaatdelen en voorzien van grondlak. De autospuiter brengt in de spuitcabine zorgvuldig een nieuwe laklaag aan. Er wordt bij dit proces gebruik gemaakt van watergedragen Standox lakken die het milieu vele malen minder belasten.

6. Montage en aflevering
Tenslotte worden na het spuitproces de resterende onderdelen gemonteerd en krijgen nieuwe plaatdelen een anti-corrosie behandeling. Tevens worden elektrische storingen of nieuw gemonteerde elektronica ingeleerd met een computer. Hierna wordt de auto afleverings klaar gemaakt. Dit houdt in dat uw auto wordt gestofzuigd en gewassen. Na eindmontage vindt er een laatste technische controle plaats en wordt de auto schoongemaakt.
Als u de auto weer komt ophalen, informeren wij u over de uitgevoerde werkzaamheden.

 

Heeft u andere vragen over schadeherstel of de afhandeling daarvan, kunt u ons altijd bereiken op 035 - 541 48 40